Herriot Melhuish O’Neill Architects - Wellington, Christchurch, Auckland, Tauranga

Dorset Cove House

Wellington

Back to projects
Dorset Cove House Exterior. Wellington
Dorset Cove House Interior. Wellington
Dorset Cove House Exterior at Night. Wellington
Dorset Cove House Kitchen. Wellington

This family home on a steep site in Wellington’s Seatoun works to maximise sun and views while maintaining privacy and shelter from the prevailing winds. The house steps up the hill, connecting rooms to the outside and creating terraces to the upper levels. A crib wall carves out a sheltered courtyard behind the kitchen and living spaces, resulting in glass on three sides. A bridge over the entrance connects the lounge to the family room. To create a formal entertaining space, a large concealed sliding panel can be used to close off the lounge.

PDF Download